fallback-image

Tampereen parhaat baarit

Viikonloppu kolkuttelee oven takana, ja mieli lentää jo illan rientoihin. Mihin tänään suuntaisit? Olisiko mieleesi enemmän rento illanvietto oluttuopin ääressä tietovisailua pelaten? Poltteleeko tanssijalkaa tai tekisikö mieli herkullisia drinkkejä? Tampereella ollessasi voit muokata illasta juuri oman näköisesi, sillä tässä vilkkaassa ja nuorekkaassa kaupungissa riittää vaihtoehtoja.

Baareja ja yökerhoja löytyy niin nuorille kuin vähän aikuisempaankin makuun. Tampereen yö huomioi tasapuolisesti niin bileperhoset kuin raskaan musiikin ystävät. Osa niistä on todellisia viihteen monitoimikeskuksia, joissa viihtyy alkuillasta yön pikkutunneille saakka. Tähän artikkeliin on koottu muutamia vaihtoehtoja, jotka kannattaa tarkastaa, kun osut kaupunkiin!

Alkuillan istuskeluun

Alkuillan rentoon istuskeluun ystävien kanssa kaupungista löytyy lukuisia kotoisia soppia ja tyylikkäitä baareja. Yksi Tampereen legendaarisimmista pubeista on Kellariravintola Wanha Monttu, joka on toiminut baarina vuodesta 1994 alkaen. Täältä löydät mutkatonta, rentoa tunnelmaa, juotavaa ja keikkoja. Myös tietovisat sekä bingo kuuluvat Wanhan Montun illanviettoon. Pääset tähän kotoisaan tunnelmaan osoitteessa Hämeenkatu 17.

Heidin Bier-baari

Kaupungin uusimpiin tulokkaisiin kuuluu Heidi´s Bier Bar, jossa henkilökunta vie sinut Oktoberfest-tunnelmaan tirolilaisasuillaan. Täällä pöydillä tanssiminen kuuluu luonnollisesti asiaan. Erikoisuutena Heidiltä löytyy neljän litran oluttornit, joista riittää juotavaa kaikkein janoisimmallekin. Tämä pubi löytyy osoitteesta Hämeenkatu 24. Keskiviikosta torstaihin ovat tervetulleet kaikki täysi-ikäiset, mutta perjantaisin ikä raja on K20 ja lauantaisin K22. 

Henkka kuuluu niihin paikkoihin, joissa voit viettää halutessasi vaikka koko illan. Yläkerran loungessa voit istuskella leppoisasti nauttien tunnelmasta ja toisinaan myös live-keikoista. Voit aloitta illan täyttämällä ensin vatsasi Henkan ravintolan herkuilla. Juomapuoli on erittäin laadukas – tarjolla on parhaista raaka-aineista tehtyjä drinkkejä, luomuviinejä ja pienpanimoiden tuotteita. Jos kaipaat railakkaampaa menoa, voit siirtyä alakertaan, jossa päästään tanssimaan ja laulamaan karaokea. Henkka löytyy osoitteesta Hämeenkatu 13.

Nuoremmat bileväen suosikit

Rodeo Night kuuluu niihin paikkoihin, joihin kaupungin nuorempi bilekansa suuntaa illan kuluessa. Tämä yökerho on kaikessa outoudessaan ihastuttava. Se on täynnä mitä kummallisempia sisustusesineitä ja patsaita, jotka luovat sopivasti absurdin fiiliksen. Musiikkina soivat nostalgiset discoklassikot sekä tämän päivän hitit. Yökerhoon on K18-ikäraja, ja sen osoite on Satakunnankatu 18

Union on toinen osoite, joka kerää väkeä joka viikonloppu. Kokonaisuuteen kuuluu kaksi kerrosta; alakerrasta löytyy rento baari, jossa soi hip hop, reggae ja R´n´B, ja yläkerrassa sen sijaan biletetään. Tämä ydinkeskustan helmi löytyy osoitteesta Kirkkokatu 10, ja ikäraja sinne on K18. Semafori on kaksikasvoinen paikka; päivisin sen toimii lounaspaikkana ja pubina, mutta iltaisin se muuntuu yökerhoksi, josta ei menoa puutu. Semaforilla pääset seuramaan myös live-esiintyjiä. Samoin tänne on K18-ikäraja, ja osoite on Rautatienkatu 25.

Hieman kypsempään makuun

Jos juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneiden seura ei innosta, ota suunnaksi Naima. Tämä vuonna 2018 avattu tyylikäs yökerho on Sedu Koskisen omistama. Kaupungin ytimessä olevan Naiman tilat ovat rakennuksen ylimmässä kerroksessa, mistä näkymät kaupungin yli ovat upeat. Täällä pääset nauttimaan tanssimusiikista, ja lisäksi Naimasta löytyvät salit myös suomi-popille ja karaokelle. Ikäraja vaihtelee päivästä riippuen K20-K24 välillä. Naima löytyy osoitteesta Hämeenkatu 13.

Viihdemaailma Ilona kuuluu kaupungin trendikkäimpiin paikkoihin. Sen ravintola luo täydellisen pohjan illan aloitukselle, minkä jälkeen voidaan heittäytyä yön vietäväksi. Ilonasta löytyy pubi rentoa istuskelua varten, hienostunut drinkkibaari, karaoke kultakurkkuja varten ja live club, jossa biletys jatkuu pitkälle yöhön. Ikäraja Ilonalle on K24. Löydät sen osoitteesta Verkatehtaankatu 3. Myös Sokos Hotelin yhteydessä toimiva Ilves Bar & Night on hyvä kohde illanviettoon. Täällä viihtyvät myös yli kolmekymppiset juhlijat. Tarjolla on tanssimusiikkia, klubi-iltoja ja live-esiintyjiä. Ikäraja on K22, ja osoite Hatanpään valtatie 1.

Iseut

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Ilmastonmuutos arktisilla alueilla

Ilmastonmuutos arktisilla alueilla

Kaupunkisuunnittelukoulutus

Kaupunkisuunnittelukoulutus

fallback-image

Ekologinen kaupunkisuunnittelu del 2

fallback-image

Ekologinen kaupunkisuunnittelu

Arkistot

Viimeisimmät artikkelit

syyskuu 2021
ma ti ke to pe la su
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930