fallback-image

Hyviä vapaa-ajan aktiviteetteja Tampereella

Tampere tarjoaa hyvät puitteet vapaa-ajan viettoon. Aktiviteetteja löytyy ympäri vuoden, kaikenikäisille. Vapaa-ajan aktiviteeteista voi hyötyä niin kaupungissa vierailevat kuin Tampereen omat asukkaatkin. Aktiviteetteja on niin paljon, että valitsimme päältä vain kiinnostavimmat, joille kannattaa antaa mahdollisuus käydessäsi Tampereella. Ehkä löydät sellaista tekemistä, jota et ole ennen kokeillut. Näiden aktiviteettien lisäksi Tampere on jo itsessään tutkimisen arvoinen kaupunki ja se on kaunis sekä kesällä että talvella.

Talvella

Talvella on paljon tekemistä. Pyynikin alueella on paljon valaistuja hiihtolatuja: jopa 80 kilometrin verran. Lisäksi laskettelemaan pääsee Hervannassa tai Sappeen matkailukeskuksessa. Tietysti myös pulkkamäki ja luistelu onnistuu joka kunnassa, myös Tampereella. Jos talven kylmyys kyllästyttää, voit aina käydä kokeilemassa alempana suosittelemiamme sisäviihdekohdeita.

Kesällä

Särkänniemi on yksi Suomen suosituimmista huvipuistoista. Siellä käy vuosittain huvittelijoita joka puolelta Suomea. Särkänniemi avattiin vuonna 1975 ja se on yksi merkittävimmistä matkakohteista, vuosittaisten kävijälukujen ollessa 638 000. Särkänniemessä kuluu helposti koko päivä perheen tai kaveriporukan kanssa, pitäen hauskaa hurjissa laitteissa ja nauttien perinteisiä hattaroita tai vohveleita. Särkänniemessä on myös SuperPark, joka on suosittu sisähuvipuisto. Särkänniemi on avoinna ympäri vuoden, mutta sen laitteet ovat auki huhtikuusta syyskuuhun. Flowpark on toukokuusta elokuuhun avoinna oleva seikkailuhuvipuisto. Seikkailupuistossa pääsee kokeilemaan omia rajojaan ja uskallustaan, sillä siellä pääsee suorittamaan erilaisia tehtäviä jopa 10 metrin korkeuteen. Tehtäviin saattaa kuulua liaanihyppyjä, keinuja tai muita köysiratatehtäviä. Puisto soveltuu 7-vuotiaasta ylöspäin kaikille kiinnostuneilla. Jokainen puistoon tulija käy läpi testiradan, jonka suoritettuaan pääsee testaamaan puiston tehtäviä. Luvassa on varmasti jännittäviä ja hauskoja hetkiä! Käy vaikka perheen tai koululuokan kanssa.

Milloin tahansa

Viime vuosina suosiota kasvattanut pakohuonepeli on mahdollinen myös Tampereella. Muunmuassa Getaway Room Escape tarjoaa tämän viihteen Tampereen Tullin alueella. Pelattavissa on useita erilaisia huoneita ja lisäksi käytettävissä on myös haastepeli, jossa kaksi joukkuetta pelaa toisiaan vastaan täysin samanlaisissa huoneissa. Leo’s Leikkimaa on sisähuvipuisto lapsille. Se on pohjoismaiden suosituin leikkimaa. Siellä liikkumaan pääsee sekä lapset että aikuiset ja leikkimaa tuo varmasti vaihtelua arkeen. Myös synttärit on mahdollista pitää Leo’s Leikkimaassa. Leikkimaa järjestää syötävät ja päivänsankari pääsee valitsemaan itselleen lahjan ja lisäksi hän saa kurkistaa Leon salaiseen aarrekammioon. Leo’s Leikkimaa kasvaa yrityksenä koko ajan ja tavoite olisi, että sillä olisi 50 leikkimaata ympäri Suomen vuonna 2019. Crazy Golf tarjoaa nimensämukaisesti kreisiä menoa. Se on viihdekeskus, jossa asiakkaat pääsevät pelaamaan mitä erilaisempia pelejä. Paikasta löytyy 16 erilaista minigolf-rataa ja curling ratoja. Mukana myös pakohuoneita sekä lisäksi erikoisuutena vihahuone, jossa saa riehua ja purkaa vihan tuntojaan joko huumorimielessä tai vaikka ihan tosissaan. Paikka on avoinna myöhään, jopa yhteen asti. Viikonloppuisin paikan ikäraja on K-18 klo 18 eteenpäin. Portaali on aivan uudenlaista viihdettä. Siellä virtuaalitodellisuus (VR, virtual reality) on pääosassa ja vierailija pääsee kokeilemaan erilaisia VR-elämyspisteitä, muiden seuratessa henkilön menoa television kautta. Elämyksiä on runsaasti ja näistä esimerkkinä Beat Saber, jossa pelaaja pääsee musiikin rytmissä hakkaamaan esteitä valomiekoilla. Tämä peli on ollut todella suosittu ja siitä on ollut esimerkiksi viraaleja videoita ympäri Internetiä. Toinen Portaalin VR-peleistä on K-18 -ikärajallinen AFFECTED: The manor. Tässä pelissä voi jo nimenmukaisesti kuvitella genren olevan kauhu. Muita pelejä on mm. minigolf, pöytätennis tai koripallon heitto. Mikäli virtuaalitodellisuus yhtään kiinnostaa, on tässä oiva mahdollisuus päästä kokeilemaan ilman kalliiden laitteiden ostoa!

Milloin tahansa

 

Iseut

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Ilmastonmuutos arktisilla alueilla

Ilmastonmuutos arktisilla alueilla

Kaupunkisuunnittelukoulutus

Kaupunkisuunnittelukoulutus

fallback-image

Tampereen parhaat baarit

fallback-image

Ekologinen kaupunkisuunnittelu del 2

Arkistot

Viimeisimmät artikkelit

lokakuu 2021
ma ti ke to pe la su
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031