fallback-image

Asuminen Tampereella

Etuovi.com kertoo artikkelissaan yksiöiden kalleimman neliövuokran olevan 21.3 euroa neliöltä ja edullisimman eli halvimman alueen neliövuokran olevan 14,7 euroa. Kun taas kaksioiden neliöhinnat liikkuvat noin kymmenen euron ja viidentoista euron välissä. Yksiöt ovat siis selkeästi kalliimpi asumismuotona. Kalleimman asuinalueen vuokra kahdenkymmenen viiden neliön yksiöstä on siis 532 euroa kuukaudessa ja päiväkohtaisesti laskettuna 17,75 euroa päivässä. Data-analyytikko Niina Matikainen kertoo etuovi.com/ vuokraovi.comista, että luvut perustuvat vain kalustamattomien vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrailmoituksiin kun kyse on kerrostalo asunnosta. Luvut ovat päivitetty kesäkuussa 2018.

Paljon vuokra-asunto maksaa Tampereella?

Päiväkohtaisesti vuokrattuna pienen asunnon vuokraa saa pulittaa suositun lyhytaikaisen vuokrauspalvelun kautta keskusta alueella noin kolmen kymmenen viiden ja viidenkymmenen euron luokkaa jos ei lasketa suosituimpia aikoja ja päiviä mukaan. Ja halvimmasta päästä hostellin saa jopa kolmeen kymmeneen euroon keskustasta. Jos omaa huonetta haluaa ja omaa rauhaa hotellin mukavuuksista pääsee nauttimaan halvimmillaan 55 euron yö hintaan joten yksityisen vuokranantajan kautta vuokrattu huoneisto on kuitenkin vielä edullisempi vaihtoehto. Täyden palvelun hotellimajoituksesta keskusta alueella saa pulittaa reilut yhdeksän kymmentä euroa ja siitä ylöspäin. Tampereella on siis kuitenkin vaihtoehtoja erilaisiin ratkaisuihin ja tarpeisiin ja kutakuinkin alueelta löytyy jokaisen tarpeisiin sopivaa asuntoa. Isoin ongelma asunnon löytymiseen tulee vastaan silloin, jos tarkoitus on etsiä asuntoa keskustan lähettyviltä ja luottotiedot eivät ole kunnossa. Lähes kaikki keskustan vuokra-asunnot ja edes sen läheisyydessä olevat ovat yksityisten vuokraajien omistamia ja tästä syystä heillä usein myös vaaditaan luottotietojen tarkistusta. Vuokraajaa ei oteta jos luottotiedot ovat menneet. Toinen suuri vuokrausta hallitseva asia on se, että pidemmän vuokra-ajan halutessaan mutta kuitenkin alle vuoden vuokra-ajasta puhuessa vuokra-asunnon hankkijalla ei ole usein asiaa edullisempiin kuukausivuokrattaviin huoneistoihin. Lähes jokainen vuokra-asunnon omistaja halajaa ja vaatii ensimmäisen vuoden sitovaan vuokra-aikaa, jolloin kaikki alle vuodeksi asuntoa etsivät joutuvat kohdistamaan katseensa alivuokralaisia etsiviin tai lyhytaikaisempaan mutta kalliimpaan vuokralla asumisen kohteisiin. Usein siis kesäksi töihin Tampereelle tuleva ei löydä suoranaisesti omaa vuokra-asuntoa vaan tyytyy vuokraamaan hieman normaalia kalliimmalla toisen henkilön kalustetun asunnon tai sitten asumaan hostelli tai lyhytaikaisesti vuokratussa asunnossa.

Halutuimmat asuinalueet

Tamperelaiset asuvat vuokralla. Jopa 45 prosenttia koko Tampereen asuntokunnista ovat vuokra-asunnossa eläviä Tilastokeskuksen mukaan. Yksiöitänsä ilmoittavat vuokraajat saavat noin puolen toista viikon säteellä useinkin asuntonsa vuokralle, jos hinta on keskimääräisen neliöhinnan mukainen. Tampereella nopeitten asuntoja vuokrataan Kalevan alueella. Kaleva on rauhallinen asuinalue monen kirjavalle kansalle, se on lähellä keskustaa, mutta sen ympärillä on kuitenkin runsaasti puistoja ja luontoa. Sieltä on erinomaiset yhteydet mihin päin kaupunkia vaan ja runsas joukkoliikenne. Siellä sijaitsee kävelymatkan päässä niin ravintoloita kuin isompiakin kauppakeskuksia ja se sijaitsee myös kävelymatkan päässä niin keskussairaalasta, kuin yliopistosta ja ammattikorkeakoulustakin. Samoin muita kouluja, kuten lukio, kauppaoppilaitos kuin työväenopistokin sijaitsee alueella. Toinen sinänsä yllättävä alue joka saa vuokralaisen tarttumaan nopeasti tarjoukseen on Peltolammi. Peltolammi sijaitsee suhteellisen kaukana keskusta alueelta, mutta hyvien bussiyhteyksien päässä. Siellä varmasti vuokraajien nopeaan saantiin vaikuttaa suhteellisen halpa ja edullinen vuokra. Peltolammi on kuitenkin hieman eristyksissä ja lähellä kävelymatkan päästä löytyy Ikea ja lähikauppoja. Muita suosittuja alueita ovat Pyynikki ja Tampereen keskustan länsiosa. Molempien alueiden valttikortteja on idyllinen miljöö ja hyvät lenkkeily, kävely ja luonto mahdollisuudet lähellä. Myös ranta ja Pyhäjärven maisemat houkuttelevat tänne luontoa rakastavia vuokralaisia.

Halutuimmat asuinalueet

Iseut

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Ilmastonmuutos arktisilla alueilla

Ilmastonmuutos arktisilla alueilla

Kaupunkisuunnittelukoulutus

Kaupunkisuunnittelukoulutus

fallback-image

Tampereen parhaat baarit

fallback-image

Ekologinen kaupunkisuunnittelu del 2

Arkistot

Viimeisimmät artikkelit

syyskuu 2021
ma ti ke to pe la su
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930